Te poţi întreba care este rezultatul unei acţiuni precum cea de ieri. Aparent, rezultatele sunt nule. Dar literatura ne învaţă că aparenţele pot fi înşelătoare. Deci, ce s-a câştigat în urma acţiunii de ieri?
Una dintre problemele societăţii româneşti actuale este individualismul dus la extrem. Aşa cum am mai spus, singura formă de colectivism acceptată este galeria. De aceea, astfel de acţiuni sunt importante în primul rând ca exemplu. Ca exemplu că nişte oameni care nu se cunosc pot colabora pentru un scop generos: salvarea unei emisiuni TV, a Deltei, a Catedralei Sf. Iosif, a parcului Bordei… Chiar dacă pentru „iniţiaţi” ca mine la unele dintre acestea manipularea politică este vizibilă (nu este cazul aici, ci, de exemplu, la parcul Bordei) nu trebuie reproşată participanţilor, care sunt bine intenţionaţi.
Chiar dacă dacă nu sunt întotdeauna încununate de succes, ele sunt în sine un succes, fiindcă pe măsură ce se vor îndesi, politrucii de toate culorile se vor gândi de două ori înainte de a face un pocinog „ca să nu se trezească cu nebunii la poartă”.
Rezultatul palpabil al acţiunii de ieri a fost îngroparea definitivă a carierei politice a lui Alexandru Sassu, care va rămâne cu tinicheaua de „ăla care a scos emisiunile de cultură de la TVR”. Nu că individul ar fi avut cine ştie ce carieră, dar cât a fost, s-a terminat, iar PSD-ul mai primeşte un cui în coşciug (au ştiut liberalii de au cedat aşa uşor conducerea TVR).
Astfel de acţiuni demonstrează că lumea reacţionează şi nu mai este dispusă să înghită orice rahat din partea „conducătorilor” indiferent de la ce nivel. Pe măsură ce astfel de acţiuni se vor înmulţi, se va îmbunătăţi şi calitatea administraţie.
Pingback: eCostin.com » Blog Archive » “Lumea citeşte” la TVR!
O actiune interesanta.
De cate ori ei spun prostii , intelectualii sa protesteze citind .
In felul acesta marea masa va vedea diferenta si va intelege pozitia.