Sau, mă rog, consilierii săi. Diversiunea de ieri de la Timişoara şi „din toată ţara”, reuşise să deturneze discuţia de la scandalul cu copilul bătut. Manevră reuşită, am auzit multă lume (neimplicată politic) indignată sincer. Când colo, Traian Băsescu vine cu o porcărie fără nici o valoare şi readuce filmul în prim-plan mutând atenţia de la gafa celor doi de la Timişoara. Geoană ar trebui să spună „sărumâna, boierule!”
Posted inPoliTichii
S-a ajuns la dileala mare in tara asta.
Enjoy: http://sorinamatei.blogspot.com/2009/12/taximetristii-viata-mea.html
nu e prost. se detajeaza de evenimentele de la timisoara (in sensul ca deja era acuzat ca le-ar fi organizat) si atrage atentia intr-o parte in care deja nu mai poate pierde, pentru a nu-i lasa pe ceilalti sa-si spele greseala incredibila de ei. The damage was done pentru Geoana, asa ca e mai bine sa-i puna pe cei din televiziuni sa analizeze iar filmulete, decat sa spele cadavrul politic de la timisoara inca cate zile. gandeste-te ca bataia s-a dat pe electoratul lui Crin si pe unguri. Cei care au votat in primul tur cu Geoana si Basescu nu si-au schimbat parerea in astea doua saptamani
lasind-o cum a picat avea dezavantajul sa-i lase pe „latrai” in pozitia de atac, cu un „vedeti ca filmul e adevarat, ii e frica sa dea expertiza”
acu’ nu shtiu care din versiuni era mai rea….
@Fish
părerea mea este că subiectul se fâsâise. Greşeala adversarilor a fost că au detonat subiectul prea devreme. Pe de-o parte, au acoperit o săptămână de campanie, pe de alta însă, efectul ar fi fost ceva mai mare dacă ieşea azi sau mâine. Aşa, dezbaterile s-au lungit şi fiecare tabără a revenit la „setările din fabrică”. Însă Traian Băsescu nu trebuia să deturneze atenţia de la gafa Antonescu-Geoană.
Am observat ca TB are un obicei de a-si taia craca de sub picioare. Era reales din primul tur daca avea pe cineva care sa ii spuna „Bai nu face tampenia asta!” atunci cand e nevoie.
Cristi Banu: zici tu ca e gafa? hai sa ne mai gandim un pic: partea cu „romanianti” era deja pregatita partea de contramanifestatii era deja principala optiune dupa neinspiratia de a fae mittinguri reginale in primul tur. Coalitia „Grivco” era in floare.
Acum avem tema anticomunismului si „coalitia de la timisoara” crezi ca ele aduc voturi suplimentare la Basescu? Eu cred ca pe anticomunism a fost lansata mult prea devreme iar coalitia malefica a rasuflat intr-o generalizare riscanta.
tehnic cred ca n-a fost o „prostie” sa revina in zona emotionala a filmuletului. Asa poate mentine activat publicul „radicalizat”. Ramane de vazut daca poate controla acesti „radicali” si daca-i poate folosi spre a castiga voturi (altele decat ale lor care in mare parte erau deja castigate)
1) Cred că filmuleţul a dus la confirmări de convingeri şi de-o parte, şi de cealaltă, astfel că, per total, eu zic că e meci egal şi putea s-o lase cum a căzut.
2) „Interpretarea” ridică unele semne de întrebare – vezi declaraţia lui Iliescu „Numai beţivii plâng din orice!” – şi mută discuţia de la valoarea de adevăr a filmuleţului la valoarea de adevăr a interpretării, unde Traian Băsescu iese prost.
3) Nu mi s-a părut că discuţia relativ la evenimentele de la Timişoara este „comunism/anticomunism” cât mai degrabă decent/indecent sau, mă rog, prin preajmă. De altfel, tema anticomusmului mai prinde doar la câţiva din zona radicală a PNŢCD-ului. Dacă până şi Doina Cornea şi-a exprimat preferinţa pentru Geoană, cred că tema este un eşec. [Ar fi trebuit să înveţe ceva din eşecul lui Blaga la Capitală, când, tot aşa, împotriva lui Oprescu (mult mai aproape de Ion Iliescu decât Mircea Geoană) s-a utilizat tema (comuniştii, minerii) fără succes.]
LE
4) Bătălia lui este cu Mircea Geoană, nu cu Dinu Patriciu. Pentru el, este un front lateral, neglijabil, care a evoluat cum a evoluat fiindcă a fost prost gestionat la început. Dacă răspundea corect, nu mai avea nici o problemă.