Vine o zi când trebuie să ajungi cu un „dispozitiv sensibil” (laptop, pc, telefon etc.) la service. Sunt curios ce faceţi cu datele de pe el? Şi nu mă refer aici neapărat la pierderea lor ci la faptul că oricine îşi poate băga nasul în ele: mailuri, contacte, poze de la mare/munte… Mi-aduc aminte că în cazul profesoarei de la Zalău lucrurile au luat o turnură nasoală, dar la noi nu s-a discutat aspectul că un băiat dintr-un service a făcut publice date personale, ci că o femeie face sex cu soţul ei…
[Da, mi s-a stricat un laptop – i-am spart ecranul. Din fericire nu era „principalul” şi l-am putut formata fără nici o problemă. Dar mă gândesc ce s-ar întâmpla dacă ar fi fost o defecţiune care nu mi-ar fi permis asta şi ar mai fi fost şi cel principal…]
Oh, simplu! scoteai HDD-ul din el si il bagai in altul, sau il transformai intr-un HDD externn cu o simpla carcasa (+interfata USB aferenta) de vreo 30-50 lei.
Iar daca era principalul … ei bine, faceai acelasi lucru!
Oricum, pentru a evita astfel de situatii, move to the cloud! devii complet „device independent” dar exista un set intreg de alte probleme.
No solution is perfect 😀 !
Cred că e mai simplu să cumpăr ceva nou 🙂
da, nu lăsa date pe mâna lor.
şi când zic date mă refer chiar la filmuleţe gen Zalău – la noi în firmă s-a adus laptopul unei tipe de la o televiziune, tipă foarte cuminte pe sticlă, dar avea pe undeva ascuns nişte pornache de mi s-au ruşinat colegii, care nu-s chiar duşi pe la biserică :)) a naibii confidenţialitate, nu pot să zic cine 🙁
ca să redevenim serioşi, dacă ai date ce n-ai vrea să fie aflate, fă ce a zis domnul de mai sus în prima parte a comentariului.