Apocalipsa se amână până la o dată ce va fi comunicată ulterior…
Apocalipsa

Apocalipsa se amână până la o dată ce va fi comunicată ulterior…

Apocalipsa

Mă amuză teribil isteria care a cuprins  „o anumită bulă” zilele acestea. PSD are un talent extraordinar de a ține Opoziția ocupată și de a o pune în postura de a apăra inapărabilul, punându-se singură într-o poziție proastă. Așa a fost acum ceva vreme cu dezbaterea privind ordonanța „off-shore”, de exemplu.

Iar Opoziția și „organele” sale mass-media sar rapid după fentă, urlă isteric că vine apocalipsa reușind să-și obosească o parte din electoratul propriu (cine naiba nu obosește după atâtea apocalipse economice și armaghedoane?). Când auzi un Moise „vine cutremurul de 10 grade” Guran că „Venezuela, sosim!” te întrebi dacă omul ăsta nu are și el un pic de sentiment al ridicolului.

Sigur, modul în care s-a făcut anunțul în sine este discutabil, dar, în lumina strategiilor politice pentru cei doi ani electorali este de înțeles, iar cei din Opoziție și „investitorii” au reacționat isteric, exact cum își dorea PSD. Băncile și societățile din energie sau telecom nu sunt chiar cele mai populare întreprinderi, iar istoricul lor de abuzuri nici măcar nu este nevoie să fie documentat. Și nici nu se poate pune la infinit placa aia cu „piața reglează cererea și oferta”, pentru că așa ceva se întâmplă doar în cărțile de economie, mai ales că, în cazul țintelor alese de PSD de data asta, vorbim clar de monopoluri. Fără a greși prea mult putem vorbi de o răfuială între „bandiți”.

Nu știu dacă PSD chiar va merge „până la capăt” sau va intra cu unii la negocieri. Ei deja au atins obiectivul propus de a-i face încă o dată de râs pe cei din opoziție. Majorarea salariului minim nu a dus la falimente, din contră, destule firme private au mers peste ritmul impus de stat pentru simplul fapt că nu găsesc oameni, numărul de contracte de muncă a crescut, nu a scăzut, economia este destul de departe de colaps, inflația s-a domolit după puseele din anii trecuți – practic, în momentul de față inflația este la același nivel ca anul trecut, datoria publică a scăzut.

Iar vaietele că „se iau bani de la investiții” și se bagă în pensii și salarii se cam bate cap în cap cu teoria lor că statul este cel mai prost investitor și este mai bine să lase banii oamenilor să facă ce vor cu ei 🙂 Ca să nu mai vorbim că de cele mai multe ori nu statul are probleme cu investițiile, dacă ne uităm numai la ce se întâmplă cu metroul din Drumul Taberei, care reprezintă un eșec ca la carte al „economiei de piață”.La fel ca și în cazul autostrăzilor, aflate încă în construcție, unde lucrează 2-3 persoane și se avansează în ritm de melc. Nu statul construiește, ci firme private.

Evident că PSD nu face ceea ce face de dragul oamenilor, ci pentru avantajele proprii. Dar îi reușește. De aia rămâne lejer la peste 30%, cu toată înfierarea lui Dragnea. E o prostie să speri că dacă îl faci pe Dragnea 24/24 7 zile din 7 penal și dictator PSD se prăbușește în sondaje. Iar a porni de la premisa că toți alegători PSD sunt proști este o mare eroare strategică. Așa cum o dovedesc primarii, „a furat, dar a făcut și ceva”. La modul cel mai serios, nu cred că există cineva care votează PSD care să nu știe că este „partid de penali”, că Dragnea e „corupt”. De ce mai votează lumea „penali”? Cel mai probabil, pentru că, vorba lui Țiriac, „între hoț și prost, eu aleg hoțul”. Plus ce am scris aici.

1 Comment

  1. „te întrebi dacă omul ăsta nu are și el un pic de sentiment al ridicolului”
    nope. n-are. cu rușinea și ridicolul mori de foame.

Comments are closed