De ce, nene Anghelache, de ce?

De ce, nene Anghelache, de ce?

Ieri s-a împlinit o lună de la alegerile europarlamentare, și acestea încă nu au fost validate. Nici un partid politic nu are o poziție, exceptând PSD, care are poziția ghiocelului. Opoziția se face că STS nu există și râde că PSD și-ar fi fraudat propriile alegeri. Oricum, probabil că PSD este și el complice, fiindcă o fraudă de asemenea proporții nu avea cum să nu fie observată de oamenii lor din secții. Faptul că sunt primele alegeri la care PSD nu a făcut numărătoare paralelă indică o complicitate. Probabil că „ordinul de zi pe unitate” a fost „beliți-l pe Dragnea”, iar mulți din PSD au fost de acord.

Doi oameni, Ionuț Apahideanu și Dan Șelaru, au analizat peste 3000 de procese verbale. Rezultatul analizei lor îl găsiți aici. Din analiza lor, proporția „erorilor și omisiunilor” este una incredibilă, clar fără precedent fiindcă măcar până acum reușeau să închidă cheile. Suspiciuni fuseseră și la alegerile prezidențiale din 2009, dar și la prezidențialele din 2014. Dar, măcar atunci au reușit să închidă. Numai la nivelul Capitalei 40% din procesele verbale sunt cu probleme.

Ținând cont că între estimările inițiale privind participarea la vot și prezența „reală” vorbim de 10%, probabil că avem cam un milion de voturi „suplimentare”. Dan Șelaru face niște corelații matematice care par să valideze această variantă. Nici nu a fost foarte greu să se mimeze aglomerația la urne, prin îngreunarea artificială a procesului de votare, astfel că, în loc ca o persoană să voteze în 5 minute, a votat în 10 și voila, ai aparența unei prezențe duble prin crearea de cozi artificiale.

De asemenea, distribuția voturilor arată o „ajustare” din soft, cea mai rizibilă fiind în cazul UDMR.

Sigur, toate acestea sunt intuiții bazate pe calcule matematice și extrapolări. Varianta cea mai simplă este numărătoarea fizică a buletinelor de vot, pe care însă nu o vrea nimeni. Oricum, sunt foarte curios cum se va încheia acest proces electoral.

3 Comments

  1. Dan Stoica

    O fraudă ca la Istambul în primul tur… N-am găsit altă rimă!

  2. In sfarsit un pic de timp si chef sa citesc raportul lui Apahideanu si Selaru. In principiu, majoritatea argumentelor sunt OK si logice, ma refer la cele aspectele concrete legate de PV, datele BEC, mizeria cu voturile UDMR, etc.
    Dar sunt si cateva aspecte la care s-au dus in balarii rau:
    1. Alocatia copiilor se plateste de catre stat nu doar pana la 18 ani, ci si dupa, pana la terminarea liceului. Avand in vedere ca in general media de varsta a celor care termina liceul este de peste 19 ani (fara a lua in calcul repetentii), iar o generati are aproximativ 0,13 mil. elevi, e clar ca vorbim de vreo 0,3 mil. „În conformitate cu prevederile Legii nr.61/1993 republicată, toţi copii cetăţeni români, straini sau apatrizi care domiciliază în România au dreptul la alocaţie de stat ” Deci sa zicem ca ajungem la 0,4 mil. In alta ordine de idei, alocatia e din mai 2019, nr total al populatiei e raportat la 1 ian 2018. Nu se face asa ceva, plus ca a scazut populatia, plus ca emigrarea continua, etc. Diferenta aia dintre 15,8 si 18,2 mil votanti nu e chiar asa…toata lumea stie ca sunt milioane de oameni plecati la munca afara la negru sau legal, dar sezonier. Sigur, asta e poveste veche de la referendumul din 2012, trebuie clarificata, dar oricum ai da-o diferenta de 2,4 mil. este exagerata mult.
    In ceea ce priveste liste suplimentare, acolo se fraudeaza usor, dar si aici e vorba de exagerari. Cred ca doar eu stiu mii de oameni cu CI de Bucuresti, dar care locuiesc in IF, DB, GR, PH, etc.
    Deci cine a furat, a furat cu cap! Deh, caruta nu s-a mai rasturnat la Caracal, ci in Palatul Victoria.
    Asta a fost doar un test pt prezidentiale, au vazut ca tine, acum se pregatesc. D-aia e important sa fie identificate doar cauzele reale, care pot fi probate, nu eternele intrebari despre cati copii au implinit 18 ani, cati sunt plecati. Mai ales ca, ghici ce, alea tin strict de guvern 😉

    • Recensământul din 2011 a consemnat 19.000.000 de locuitori. Ceea ce este consistent cu numărul de cărți de identitate existente 15,4 milioane, parcă, restul fiind copiii sub 14. Să ai tot 19 milioane pe listele electorale este oricum de domeniul penibilului. La cei 19 se mai adaugă circa un milion care sunt înregistrați oficial cu domiciliu în străinătate. Mai rămân cam 3 milioane din cele 23 cu care s-a lăudat Ceaușescu. Din care, probabil un milion este sporul negativ în 30 de ani. Restul de două milioane rămân „fantome”. Care, probabil, jumătate au votat acum în mai cu cine a trebuit.

Comments are closed