Puncte-puncte

Pe vremea când acest blog era actualizat mai des aveam rubrica asta de idei scurte…

  • Niciuna din unitățile militare din presă nu o atacă pe Firea. Toate articolele referitoare la Nicușor Dan sunt în cel mai bun caz condescendente. Cam asta e situația la Primăria Capitalei. La sectoare, posibil 1 și 2, cam greu 6. Celelalte rămân cu primarii actuali.
  • Orlando Teodorovici a anunțat că va candida la președinția PSD după vizita la DNA. Fie este pisica arătată lui Ciolacu, fie este noul premier.
  • Rezolvarea dosarului plagiatului lui Ponta fix acum când își luase omul avânt și amenința punctul 1 (și poate 2), coroborat și cu „Portocală” sunt securisme de doi bani, dar așa funcționează sistemul, fiecare cu… misiunea lui. Apropo de asta, lui Traian Băsescu i se permite, cel puțin, încă, să se joace.
  • USR s-a prins că nu a fost invitată la „negocieri” și a început să urle să se amâne alegerile. Sunt tot mai multe semne că PNL îi dă la o parte și că totul rămâne un joc între oamenii mari. Pe de altă parte însă, este la fel de evident că oamenii de la USR nu au înțeles ce s-a întâmplat la europarlamentare și au luat în serios procentul acela. Deocamdată, rămân la nivelul Ponta, Tăriceanu.
  • Impresia mea este că în momentul de față Johannis începe să fie abandonat. De vreo lună e cam spectator, nu mai are senzația aia de forță de la ionopotkivanok pe-se-de. Se petrece un pic mai repede decât la mandatul al doilea al lui Traian Băsescu. Este de urmărit dacă va fi scos complet din joc și trimis în vacanță.
  • Nici pe vremea lui Ceaușescu presa nu ajunsese în halul ăsta.
  • E o bătălie între serviciile secrete interne ca-n filmele cu Bud Spencer. Nici măcar nu mai se face prin acoperiți, se dă la gioale direct. Măcar așa începem și noi să ne dumirim cine la ce echipă joacă.