(P) Snarfer

În general, pe măsură ce programele se dezvoltă, ele se depărtează din ce în ce mai mult de funcţia de bază şi devin suficient de complexe încât să enerveze utilizatorul obişnuit. Aşa am păţit şi cu FeedReader, singurul program pe care îl folosisem pentru citit fluxurile RSS. De ceva vreme însă am ajuns să nu-l mai suport. Sunt feeduri pe care nu pot să le şterg. Dacă o înregistrare este modificată, FeedReader o preia de tot atâtea ori ca feed nou. Nu se actualiza când îi dădeam eu comanda, ci când avea el chef, după vreo douăzeci-treizeci de minute. Nu mai accepta feeduri „atomice”. Aşa că am căutat altul şi am nimerit peste Snarfer, o minune de program. Are doar 300 kb, rulează perfect, are un browser integrat excelent care nu a dat până acum nici o eroare cum făcea browserul FR, se actualizează când îi cer eu, un feed modificat nu este afişat de 7 ori, ci cu italice, ştie atom.

Snarfer main screen

5 Comments

  1. Păi în loc să foloseşti tu feed readere, oricare ar fi ele, de ce nu bagi un plugin de Firefox (like me …) şi în felul ăsta feedurile le vezi în browser (fără să mai fie nevoie de alt browser) şi le administrezi în bookmarks (favourites).
    Pot să-ţi şi recomand 2: Sage, dacă ai Firefox 1.5.x.y şi Brief, dacă ai Firefox 2.x. Ţi le recomand cu căldură, eu le folosesc la greu şi sunt foarte mulţumit. Poţi să şi setezi cât de des să-şi facă update & stuff …

  2. Păi FF e un candidat serios la dezinstalare 😛
    În general, prefer programe dedicate şi nu apreciez când unul se extinde dincolo de funcţia lui de bază. Firefox consumă cam multe resurse pentru taskurile sale. Am făcut un test de comparaţie cu IE 7.0 şi la aceleaşi site-uri deschise în taburi, scorul este 104-48 (RAM)

  3. Umm … this is a first!
    N-am mai intalnit pe nimeni cu raportul asta de „forte” in confruntarea FF vs.IE.
    Ciudat … eu n-as da FF pe IE nici in ruptul capului, si asta nu din motive copilaresti de genul „bill rules the world …”
    Presupun ca pina la urma depinde de configuratia HW pe care o ai sau de cum sunt instalate lucrurile pe sistemul tau. Am mai citit despre FF memory leaks si sub Linux (Ubuntu) chiar le-am vazut „in action” dar sub windows FF e de departe browserul meu preferat.

  4. Între IE 6.X şi FF există o diferenţă enormă în favoarea FF, oricât de multă memorie ar consuma. De la 7.0 însă, mi se pare că IE revine în forţă şi acum cred că este cel puţin la fel de bun, având în schimb avantajul de a consuma mai puţine resurse, ceea ce când lucrezi exclusiv pe un laptop, contează.

Comments are closed