Pompierul, piromanul şi rabinul

Dan Andronic observă şi el tăcerea PSD-ului care permite PD-ului să iasă din izolarea mediaatică în care intrase. Era evident că strategia comună PNL-PSD dăduse rezultate pentru ambele partide aşa că actualul comportament al social-democraţilor este mai degrabă ilogic. Un PD activ mediatic dezavantajează celelalte partide prin probabilitatea ceva mai mare ca electoratul democraţilor să participe la vot.

Pe de altă parte, există o lege a lui Murphy care spune că dacă dai cuiva suficientă frânghie va sfârşi prin a se spânzura singur. Este evident că Traian Băsescu şi Theodor Stolojan se discreditează singuri susţinând majorările salariale din sectorul de stat şi subminează o componentă importantă a electoratului propriu, exact acea componentă care în 2004 a făcut diferenţa. Cât timp se „băteau” doar cu Tăriceanu era poate OK, dar acum deja există avetismentele FMI, ale BNR, este posibil să apară ceva şi de la Comisia Europeană şi poziţiile pe care le susţin sunt din ce în ce mai greu de apărat, în ciuda viralelor cu Loganul „cu Audi inclus” sau a minciunilor despre ANL.

În plus, nu şi-au ales tocmai inspirat categoria socială pe care să o apere. Desigur, la modul teoretic „dascălii” au un potenţial emoţionant ridicat. Practic însă, ei nu sunt foarte simpatizaţi, intrând mai degrabă alături de personalul sanitar în categoria celor faţă de care „poporul” are o părere foartă proastă. Majoritatea părinţilor care au copii la şcoală au sechele atât psihice, cât şi pe portofel, din cauza „cotizaţiilor” obligatorii, fără de care copilul este penalizat drastic în catalog. De aceea, Traian Băsescu şi PD-ul sunt acum pe post de piromani, care toarnă gaz pe un foc mocnind.

Din acest motiv, PSD-ul joacă acum rolul „Rabinului”. Dacă o să iasă bine, va putea susţine fără probleme că ei au fost iniţiatorii legii. Dacă iese prost, pot spune că şi-au dat seama la timp de eroare.

Traian Băsescu ia din nou ţeapă, cum a luat şi la majorarea pensiilor, deşi acum este „în oglindă”. Atunci a luat plasă refuzând să majoreze, acum ia ţeapă promiţând majorări la toată lumea. Instigând funcţionarii publici să iasă în stradă şi provocând greve generale în contextul crizei mondiale nu face altceva decât să dea apă la moară celor care îl acuză de iresponsabilitate.

Astfel, Călin Popescu Tăriceanu devine, mai mult fără să vrea, singura soluţie responsabilă. Şi mulţi dintre cei care nu aveau motiv să voteze din cauză de candidaţi fie anonimi, fie nevotabili, ar putea veni să voteze PNL doar pentru a nu ieşi „iresponsabilii” lui Băsescu sau infrecventabilul PSD.

11 Comments

  1. Da nici cu interviul din Evenimentul Zilei nu mi-e ruşine… Mirciulică şi Ioana numai pridideau cu mingile la fileu (sau a venit Călin cu lecţia învăţată…).

  2. DAN

    A mai cazut o minciuna URIASA. Bani pentru clientela politica a PNL si …ma rog, a PSD. Badin a revazut graficul din EVZ si a constatat ca primarii PNL au primit cei mai putini bani, iar cei de la PD-L mai mult decat suficienti.
    Se poate interpreta ca la consilii judetene (totusi grosul banilor a mers pe primarii) PD- L ar fi dezavantajat, pentru ca „are”mai multe sefii dec\t PNL, care a luat aici mai mult. EROARE. PD-L are are mai multe pre;edentii de consilii judetene dec\t PNL, dar mai putine majoritati. Si conteaza majoritatea nu cine este seful. Ce poate face un presedinte de consiliu judeteanm fara majoritate. Nu foarte multe. DECI. Inca o minciunica.
    PS
    Desi cred ca esti la curent, cu anumite documente, intra totusi pe site-ul presedintiei si lecturaza declaratia din 10 octombrie a.c. a lui TB. Este de comentat.

    PS1

    NU te stiu (sau poate te stiu dar nu realizae), dar tare am chef sa te usurez de niste bani. Hai sa punem un pariu. E zic ca pentru alegerile din 30 noiembrie (daca se vor tine, pentru ca tare mi-e frica de decizia CCR din 6 noiembrie – extrapolarea constestatiei contra lui Felix – pe care presa a prea a bagat-o in seama) NU vom avea Coalitie pentru un parlamet curat. Daca tu zici DA, consider pariul incheiat. Cota 1/3

  3. Pariul nu are rost. Ar însemna ca cei de la Coaliţia pentru un Parlament Curat să pună pe lista neagră jumătate din candidaţii PD şi nu se face 😉

  4. er.. exista oricand votul in alb? 😀

  5. Liviu

    Coaliţia pentru un Parlament Curat, foarte activa de altfel inaintea alegerilor din 2004, e acum aproape invizibila. Ea nu s-a facut aproape deloc auzita in saptamanile trecute, adica exact in perioada stabilirii candidatilor de catre partide – taman obiectul muncii respectivei Coalitii.

    Cui prodest? Daca tinem seama de faptul ca printre candidatii PDL exista foarte multe figuri contestate (ca sa folosesc un termen bland) avem si raspunsul la aceasta intrebare 🙂

  6. Coaliţia pentru un Parlament Curat … mă faceţi să râd. Chiar şi site-ul e neactualizat din 2004. Mai tare este că la secţiunea „Raspunsurile primite de la partidele politice” nu mai este disponibilă decât reacţia PD. :))
    Au fost destui naivi care chiar au crezut că votează împotriva corupţiei. După ce s-au lămurit că la acest capitol nu este nicio diferenţă, acum vor să stea acasă.
    E alegerea lor că meg sau nu la vot. Dar să nu pună PD pe picior de egalitate cu PNL şi PSD, ci cu PRM şi PNG.

  7. eleea

    Oare de ce nu apar toate comentariile!?
    Aha! Administratorul…
    Dar comentariul meu era de bun simt si nu avea cum sa va lezeze d-le …

  8. @eleea,
    ca regulă generală, nu cenzurez nici un comentariu, decât cele injurioase. Primul comentariu este moderat doar pentru evitarea spamului. În cazul tău, acesta este primul comentariu. Este posibil ca celălalt să fi fost „agăţat” automat de filtrul antispam sau să fi dispărut pur şi simplu în zona crepusculară, ceea ce, din păcate, s-a mai întâmplat şi cu alte comentarii.

Comments are closed