Dacă tot „seceta a ucis orice boare de vânt” şi prin hypermarketuri au răsărit tot felul de ape minerale dubioase, vă propun un top al apelor minerale româneşti. So, topul personal arată aşa:
Carbogazoase
1. Perla Harghitei, sticla de… sticlă (cred că este singura care mai are această formă de prezentare, deşi recent au trecut şi ei la PET).
2. Borsec
3. Biborţeni
4. Poiana Negri (forma mai acidulată)
5. Poiana Negri (forma mai slab acidulată)
Apă plată
1. Borsec
2. Herculane
3. Biborţeni
4. Izvorul alb
5. N/A
So, să vă aud 🙂
Carbogazoase:
– none
Apă plată:
1. Bucovina (PET 5 L)
2. Izvorul Alb (de la Dorna, de fapt, PET 2L)
3. Dorna (PET 1.5L … parcă)
4. Borsec
Ocazional, am mai băut şi din cele menţionate de tine, dar … given the opportunity, I’ll stick to my choices!
Dap Perla Harghitei si Borsec, cele mai bune.
Doar Perla Harghitei verde (decarbogazificata partial)
Carpatina plată la 5l ? Super buna.
Aici ar trebui să mai fac o precizare, Harghita sunt de fapt 2: Kraiten şi F8, dintre care cea mai bună este Kraiten.
Cultura bat-o vina !
1. Apa care la noi e numita apa mineral generic e de fapt apa minerala carbogazoasa. Adica are proprietati minerale si este garbogazeificata NATURAL. Cea mai buna este conform studiilor de specialitate : BORSEC apoi PERLA.Biborteni este si ea forte buna iar Poiana Negri nu se inscrie din pacare in aceasta categorie!
2.La apa plata ai amestecat si apa de masa!
Deci apla plata este apa minerala care nu are garbozeificare naturala. Aici avem corect mentionat de tine : Borsec si Biborteni ( iozvoare diferite de cele carbogazeificate! ) . Herculane e apa de masa ! Adica e apa de adancime filtrata si imbunatatita cu minerale.Deci nu e APA MINERALA ! E un fel de sifon fara acid!
Izvorul Alb este o apa tehnica minerala,Adica o apa cu proprietati minerale scazute care nu poate fi incadrata in categoria apelor minerale. E totusi superioara apei de masa.
Alt nume de apa de masa „celebre” : Bonaqua.
Pentru ca e lider la vanzari Izvorul Minunilor nu e apa minerala naturala cum cred unii ci apa minerala plata de mare adancime imbunatatita cu Co2 in procesul de fabricatie.Astfel ea devine apa minerala CARBONATATA!
Atentie la termeni si sa beti bine !
Pentru relatii suplimentare despre ape minerale ( am lucrat in domeniu 4 ani si am vizitat aproape toate fabricile importante) nu ezitati sa ma intrebati!
Mersi Mihai, foarte bune informaţiile.